Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) neplāno sodīt VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) saistībā ar Rīgas domes (RD) apmaksātu reklāmu raidījumā "Zebra", teica NEPLP locekle Dace Ķezbere.

"Tā kā LTV ir pārtraukusi sadarbību ar neatkarīgo producentu SIA "Zebra TV", tad vēlreiz viņus, domājams, nav jāsoda," sacīja NEPLP locekle, piebilstot, ka neviens no līdzšinējiem padomes locekļiem netika virzījis attiecīgo jautājumu tālākai izskatīšanai.

Jau vēstīts, ka LTV ir pārtraukusi demonstrēt satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra", ņemot vērā raidījumā izvietotu RD apmaksātu reklāmu, kas atbilstoši starp LTV un "Zebra TV" noslēgtā līguma nosacījumiem bija liegts.

LTV komunikācijas direktore Dace Jansone iepriekš informēja, ka 2017.gada 11.janvārī raidījumā "Zebra" tika izvietota RD apmaksāta informācija, ko paredzējis starp domi un "Zebra TV" noslēgts iepirkuma līgums. Līdz ar to ir pārkāpts starp LTV un "Zebra TV" 2016.gada 28.jūnijā noslēgtā raidījuma raidtiesību licences līgums, kas nosaka, ka producentam nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!