Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien neapstiprināja Krievijas televīzijas (TV) programmas "RTR Planeta" iekļaušanu retranslējamo programmu sarakstā un pieprasīja papildu dokumentus par komersanta tiesībām programmas retranslēšanai Latvijā, pavēstīja NEPLP.

NEPLP arī apstiprināja grozījumus vairākās apraides un retranslācijas atļaujās, tostarp akceptēja grozījumus "Radio Capital FM" (SIA "Solergo") izsniegtajā apraides atļaujā, kā arī SIA "Livas KTV" izsniegtajā retranslācijas atļaujā un SIA "Namsaimnieks" izsniegtajā retranslācijas atļaujā, papildinot retranslējamo programmu sarakstu.

Jau vēstīts, ka NEPLP šā gada augustā nosūtīja brīdinājuma vēstules Latvijas kabeļtelevīziju operatoriem par likuma prasībām attiecībā uz ārpus Eiropas Savienības (ES) jurisdikcijas reģistrētu TV programmu retranslāciju un atbildību, kas skar kabeļoperatorus attiecībā uz šo programmu saturu. Ņemot vērā, ka "RTR Planeta" nav ES valstu jurisdikcijas TV kanāls, uz to attiecas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma nosacījums, ka par šādu programmu satura atbilstību likuma prasībām atbildīgs ir kabeļoperators, kurš retranslē attiecīgo programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!