Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien rīko publisku diskusiju par divu Latvijas lielāko bezmaksas komerciālo televīziju – Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) un TV3 – iespējamo apvienošanos, informēja NEPLP.

Šāda diskusija tiek rīkota, lai NEPLP varētu sagatavot izsvērtu un vispusīgu atzinumu Konkurences padomei (KP) par "MTG Broadcasting AB" (MTG) darījumu ar AS "Neatkarīgie nacionālie mediji", kas ļaus MTG, kuram patlaban jau pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+ un TV6, iegādāties arī LNT akcijas.

Diskusijā tiks spriests, kā izvērtēt iecerēto kanālu apvienošanos un ietekmi uz mediju tirgu - pēc auditorijas apjoma, mediju reklāmas tirgus u.c.; kā apvienošanās var ietekmēt informācijas apriti, informācijas brīvību, daudzveidību un pieejamību Latvijā un citiem jautājumiem.

Uz diskusiju aicināta Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Inta Brikše, LU Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedras vadītājs Artūrs Kučs, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne, kultūras ministres padomnieks Andris Mellakauls, juriste Zane Veidemane-Bērziņa, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls, Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols, zvērināta advokāte Dace Silava–Tomsone un juriste Ieva Andersone.

Diskusija plkst.14 notiks Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 2.stāva zālē. Sarunu vadīs Jānis Domburs.

Jau vēstīts, ka MTG šā gada sākumā parakstīja līgumu par 100% LNT iegādi. MTG nopirka trīs LNT piederošos televīzijas kanālus – LNT un TV5, kā arī Latvijas Mūzikas kanālu.

Darījuma noslēgšanai gan ir nepieciešams KP akcepts. Darījuma summa ir konfidenciāla informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!