BNS aptaujātie uzņēmēji pagaidām neprognozē būtiskas izmaiņas Latvijas un Krievijas valstu attiecībās pēc Vladimira Putina ievēlēšanas par Krievijas prezidentu.
A/s "Rietumu cauruļvadu sistēma" (RCS) prezidents Jānis Blaževičs BNS pauda, ka tuvākajā laikā nav gaidāmas būtiskas izmaiņas abu valstu attiecībās, kamēr netiks izveidota jaunā Krievijas prezidenta komanda, kā arī apstiprināta jaunā valdība.

Pēc Blaževiča domām, daudz kas būs atkarīgs arī no tā, kurš tiks izvirzīts par Krievijas jaunās valdības vadītāju.

RCS prezidents norādīja, ka starpvalstu attiecībās Latvijas pārstāvjiem lielākoties diskusijas notiek ar Krievijas valdības pārstāvjiem, tāpēc, ja jaunā valdība nebūs tik ekscentriska kā Krievijas Valsts dome, tad tas būs garants normālām Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecībām.

Blaževičs arī prognozēja, ka aptuveni līdz šā gada beigām īpaši nemainīsies situācija tranzīta jomā, jo arī šīs nozares tālākā attīstība būs atkarīga no Krievijas jaunās valdības sastāva.

RCS prezidentu gan nedaudz mulsinot tas, ka jaunajā Krievijas valdībā tiek pieļauta komunistu dalība.

Arī a/s "Latvijas kuģniecība" (LK) padomes priekšsēdētājs Druvis Skulte BNS prognozēja, ka Latvijas un Krievijas attiecības tuvākajā nākotnē attīstīsies tādā gultnē kā līdz šim.

LK padomes priekšsēdētājs šobrīd necer uz abu valstu attiecību uzlabošanos, jo Putinam būtībā ir "priekšspēlētāja" loma, bet "scenāristi" faktiski ir tie paši, kas darbojās bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina laikā.

Runājot par Latvijas un Krievijas ekonomisko attiecību tālāko attīstību, Skulte pauda, ka viss būs atkarīgs no Krievijas jaunās valdības sastāva - vai tās pamatu veidos labējie spēki un cik lielā mērā valdībā tiks iesaistīti komunisti.

Skulte pauda izbrīnu, ka jaunajā Krievijas valdībā plānots aicināt gan labējos spēkus, gan arī komunistus.

Viņš teica, ka ekonomisko attiecību tālākā attīstība būs atkarīga arī no tā, kā spēs kontaktēties Latvijas un Krievijas ekonomisko struktūru pārstāvji.

LK padomes priekšsēdētājs izteica cerību, ka Latvijas politiķi šajā situācijā būs tālredzīgi un spēs izmantot pārmaiņas Krievijas varas struktūrās, lai stiprinātu starpvalstu dialogu.

Skulte uzsvēra, ka Latvija un Krievija arī turpmāk būs kaimiņvalstis, tāpēc abām valstīm jārēķinās vienai ar otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!