Rīgas psihoneiroloģiskajā slimnīcā ar dizentēriju ir saslimuši septiņi vecāka gadagājuma pacienti, no kuriem divi smagā stāvoklī tika ievietoti Latvijas infektoloģijas centrā (LIC) un vēl viens saslimušais tur miris. Sasirguši arī divi cilvēki no slimnīcas personāla.
LIC direktora vietniece Velga Ķūse stāstīja, ka mirušā stāvoklis no visiem saslimušajiem bijis vissliktākais un pārējās slimības veicinājušas strauju dizentērijas attīstību. Visi saslimušie atradušies vienā hronisko psihosomatisko slimību nodaļā un vienā palātā, kur kopumā ilgstoši uzturas 12 cilvēki.

Šobrīd sešu saslimušo, to vidū divu slimnīcas darbinieku, stāvoklis ir stabils un tie atrodas psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Infekcijas avots varētu būt no ārpuses ienesta pārtika un ir aizdomas, ka to slimniekiem varēja atnest piederīgie no sociāli nelabvēlīgiem slāņiem.

Liels risks inficēties ar dizentēriju pastāv arī citiem nodaļas pacientiem, jo slimnīcā uz vienu nodaļu ir tikai viens sanitārais mezgls. Tomēr slimnīcā ir veikti visi nepieciešamie dezinfekcijas pasākumi un notiek slimības uzliesmojuma cēloņu dienesta izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!