Pirms 35 gadiem ar Irākas uzbrukumu Irānai sākās viens no 20. gadsimta garākajiem kariem, tikmēr ceturtdienas rītā Rīgas centrā, pie Latvijas Islāma kultūras centra, noticis pašvaldībā nesaskaņots pasākums, kura laikā apmēram 30 cilvēku veikuši reliģisku rituālu - vienojušies lūgšanā, bet Mekā notikusi liela traģēdija, līdz nāvei sabradāti vairāki simti cilvēku.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš karjeru turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Habarovskas "Amur", - Portāls "Delfi" piedāvā ceturtdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.

Foto: Kadrs no video
Miljoniem ticīgo piedaloties musulmaņu svētceļojuma – hadža – pēdējā rituālā, vismaz 453 cilvēki sabradāti un nospiesti pūlī netālu no svētās pilsētas Mekas, atsaucoties uz
Saūda Arābijas
amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas hokeja izlases
uzbrucējs
Kaspars Daugaviņš
karjeru turpinās
Kontinentālās hokeja līgas
(KHL) klubā Habarovskas "
Amur
", pirmdien paziņoja Krievijas komanda.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdienas rītā Rīgas centrā, pie Latvijas Islāma kultūras centra, noticis pašvaldībā nesaskaņots pasākums, kura laikā apmēram 30 cilvēku veikuši reliģisku rituālu - vienojušies lūgšanā, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Lasīt vairāk

Foto: Arhīva foto
Pirms 35 gadiem ar
Irākas
uzbrukumu
Irānai
sākās viens no 20. gadsimta garākajiem kariem, kurš bēdīgi slavens ar ķīmiskajiem uzbrukumiem, ierakumu karu un kājnieku "viļņu" taktikas izmantošanu.

Lasīt vairāk

Foto: Aculiecinieka foto
Naktī no trešdienas uz ceturtdienu vandaļi Rīgā, Esplanādē, uzmaukuši spaini galvā Raiņa piemineklim.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Jautāts, kā viņš vērtē jauno
Latvijas Nacionālās operas
un baleta (LNOB) repertuāru, bijušais operas vadītājs
Andrejs Žagars
sarunā ar portālu "Delfi" norāda, ka viņam "kā skatītājam būtu interesantāka dažādība – lai būtu dažādāki gan diriģenti, gan izpildītāji".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Dažas Vācijas autobūves kompānijas
BMW
automašīnas ar dīzeļdzinējiem rada bīstamas gāzes, kas līdz 11 reizem pārsniedz
Eiropas Savienības
(ES) noteiktos piesārņojuma ierobežojumus, ceturtdien vēstīja Vācijas nedēļas žurnāls "Auto Bild".

Lasīt vairāk

Nekur pasaulē par "
Volkswagen
" (VW) skandālu tik ļoti neuztraucas kā Volfsburgā - kompānijas bāzes pilsētā, kurā autoražotājs finansē universitāti, būtībā vada pilsētas muzeju un kur "Volkswagen" pieder pilsētas futbola klubs, publikācijā ziņo "Bloomberg".

Lasīt vairāk

Foto: Valsts policija
Šomēnes
Valsts policijas
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki Baldonē kādā metāla konteinerā atraduši 3,2 tonnas spirta. Par nelikumīgu spirta uzglabāšanu apcietināts nelegālās dziras īpašnieks, portāls "Delfi' uzzināja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saeima ceturtdien izskatīšanai komisijās nodeva Patvēruma likuma grozījumus, kas paredz, ka patvēruma meklētāju bērniem izglītība jāiegūst latviešu valodā.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Lai gan bēgļu krīze Eiropas dienvidos saasinās un tuvākajā laikā diez vai atrisināsies, tomēr daudzi ceļotāji no Latvijas dodas uz šīm valstīm, tāpēc "Turismagids.lv" apkopojis padomus ceļotājiem, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām. Piemēram, jāņem vērā, ka, reaģējot uz bēgļu krīzi, dažas ES valstis atjaunojušas robežkontroli vai izdarījušas izmaiņas vilcienu kustībā.

Lasīt vairāk

Sociālais vlogs "Juno" Latvijā īstenojis eksperimentu un atklājis savādu policijas alkometru mērījumu nesakritību.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!