Neskatoties uz to, ka pēc tikšanās ar Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdi Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule solīja sabiedrībai skaidrot savu izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu, Strasbūrā sarunā ar portālu "Delfi" viņa to atteicās darīt.

Jau ziņots, ka LZS valde, tiekoties ar EP deputāti Griguli (ZZS), norādījusi politiķei uz nepietiekamu skaidrojumu sniegšanu sabiedrībai par izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu. Politiķe pēc tikšanās ar LZS valdi solīja laboties.

Tomēr sarunā ar "Delfi" viņa norādīja, ka šobrīd negrib šo jautājumu skaidrot, bet janvārī gaidāms kāds ekskluzīvs raksts, kurā viņa izskaidrošot visu, kas šajā jautājumā vēl nepieciešams, un, kā atkārtoti sola Grigule, tikšot sniegtas "ļoti daudzas atbildes".

"Man pašai ir interesanti to pēc iespējas ātrāk izbeigt," viņa sacīja.

Rezolūcijā uzsvērts, ka Eiropas Savienībai (ES) jānovērš dezinformācijas kampaņas un propaganda no tādām valstīm kā Krievija un nevalstiskajiem grupējumiem kā "Daesh", "Al-Qaeda" un citām vardarbīgām džihādistu teroristu organizācijām.

Ziņots, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) minējis, ka Griguli varētu izslēgt no partijas, taču vēlāk noskaidrojās, ka tam nav atbalsta.

Ziņojumā norādīts, ka naidīgā propaganda pret ES un tās dalībvalstīm cenšas sagrozīt patiesību, sēt šaubas, šķelt dalībvalstis, panākt stratēģisku plaisu starp ES un tās partneriem Ziemeļamerikā, paralizēt lēmumu pieņemšanas procesu, diskreditēt ES iestādes un raisīt bailes un nedrošību ES iedzīvotāju vidū.

ZZS vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš pastarpināti skaidrojis Grigules motīvus. Grigule, kā pārstāstīja Brigmanis, ja būtu bijusi atsevišķa rezolūcija par Krieviju, būtu balsojusi par tās pieņemšanu, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija savilkts kopā ar "Daesh" propagandu.

Ar pilnu EP atbalstīto rezolūciju iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!