Foto: F64

Gripas epidēmijas dēļ nevienā Rīgas pašvaldības izglītības iestādē mācības nav pārtrauktas, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Departamenta pārstāve Indra Vilde skaidroja, ka gadījumi, kad mācības jāpārtrauc gripas epidēmijas dēļ, vienmēr tiek saskaņoti ar departamentu, bet līdz šim informācija par šādiem gadījumiem šoziem nav saņemta.

Kā skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD), ja skolās izlemj pārtraukt mācības kādu noteiktu iemeslu dēļ, tām nav jāatskaitās nevienam, bet tikai atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem jāatstrādā brīvās dienas, piemēram, vasarā. Tādēļ ne IZM, ne IKVD rīcībā nav informācijas par mācību pārtraukšanu Latvijas izglītības iestādēs gripas dēļ - to zina tikai katra pašvaldība atsevišķi.

Jau ziņots, ka vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas apmēru, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izziņojis gripas epidēmijas sākumu valstī, uzzināja SPKC.

Gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās saslimstība ar gripu ir sasniegusi epidēmijas apmērus - Daugavpilī bijuši 123,6 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Jelgavā - 197,7 uz 100 000 iedzīvotāju, Jēkabpilī - 133,3 uz 100 000 iedzīvotāju un Rēzeknē - 172,1 uz 100 000 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!