Foto: LETA
Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ir pārliecināts, ka neviens no līdz šim publiski minētajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem nekļūs par prezidentu, sarunā ar laikrakstu "Diena" atzinis politiķis.

Tāpat, kā vēsta laikraksts, nedēļas laikā ZZS nosauks savu prezidenta kandidātu, un, iespējams, līdzīgi rīkosies arī pārējās koalīcijas partijas, kuras joprojām cer trijatā vienoties par kopīgu prezidentu.

ZZS līderis netieši norādījis, ka arī pēc partiju iniciatīvas rosinātajām diskusijām sabiedrībā nav lielas nozīmes, jo politiķiem tās nebūs saistošas.

Jau vēstīts, ka valsts iedzīvotāji prezidenta amatā vislabāk velētos redzēt pašreizējo valsts galvu Andri Bērziņu, Latvijas Reģionu apvienības izvirzīto kandidātu Mārtiņu Bondaru, vai arī Eiroparlamenta deputāti Sandru Kalnieti (V), liecina "Latvijas fakti" jaunākā aptauja.

Bērziņu amatā atkārtoti vēlētos redzēt 22,2 %, Bondaru 14,4%, bet Kalnieti 12,1% respondentu. Savukārt Ingunu Sudrabu atbalstījuši 9,8%, Egilu Levitu - 4,6%, Solvitu Āboltiņu - 3,7%, Māri Riekstiņu - 3,3%, Mārci Auziņu – 1,2% aptaujāto.

Vēstīts, ka Bērziņš jau paziņojis, ka atkārtoti uz amatu nekandidēs.

No spontāni nosauktajiem kandidātiem aptaujā visbiežāk minēts Rīgas mērs Nils Ušakovs, kuru atbalsta 6,3% aptaujāto, kā arī eksprezidente Vaira Vīķe –Freiberga, kuru atbalsta 3,6% respondentu. 2,5% no aptaujātajiem pieminējuši arī Aivaru Lembergu, savukārt 12,6% nav viedokļa jautājumā par prezidenta izvēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!