Valsts cilvēktiesību biroja vadītāja un Eiropas padomes cilvēktiesību komisāra amatam izvirzītais Nils Muižnieks izstājies no Latvijas Pirmās partijas (LPP), informēja pats Muižnieks.
Viņš ir nosūtījis vēstuli partijas vadībai, kurā lūdz sevi atbrīvot no LPP valdes locekļa un partijas priekšsēdētāja vietnieka amatiem, kā arī izslēgt no partijas biedru rindām.

Bijušais īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas jautājumos savu lēmumu aiziet no partijas skaidro ar sekmīgo piedalīšanos vairākos konkursos amatiem, kas nav savienojami ar darbību politiskajā partijā.

Lai neliktu šķēršļus Muižniekam ieņemt atbildīgus amatus Latvijā un Eiropā, LPP neliegs Muižniekam pamest partiju, atzina partijas priekšsēdētājs Juris Lujāns. Tomēr, pēc partijas domām, darbs LPP un šajos amatos nebūtu bijis pretrunā viens otram.

Kā ziņots, konkursa komisija izvirzīja Muižnieku VCB direktora amatam. Kad kļuva zināmi VCB direktora amata pretendenti, partija "Jaunais laiks" (JL) paziņoja, ka neatbalsta partijiska kandidāta - Muižnieka - virzīšanu šim amatam.

JL uzsvēra, ka VCB direktoram jābūt sabiedrības interešu aizstāvim un tiesību sargsunim, nevis lojālam viena politiska spēka - Latvijas Pirmās partijas - interesēm.

LPP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Šmits pauda viedokli, ka Muižnieks būtu piemērots šī amata kandidāts un, lai ieņemtu VCB direktora amatu, viņš varētu pamest partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!