Foto: LETA

Izsludinot ārkārtas situāciju un pievēršot sabiedrības uzmanību krīzei Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), situācija NMPD ir nedaudz nomierinājusies, pirmdien no rīta intervijā Latvijas Radio stāstīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Ārkārtas situācijas izsludināšana NMPD Rīgas reģionālajā centrā ir attaisnojusies, jo dienesta darbinieki vairs neturpina iesniegt atlūgumus. "Pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas šajā nedēļas nogalē vairs nebija neviena atlūguma. Darbinieki ir saliedējušies un gatavi uzklausīt iespējamos situācijas risinājumus," intervijā norādīja Cipule.

Resursu trūkums NMPD bijis ilgstošs, un jau kopš gada sākuma dienests balansēja uz robežas, vai izsludināt ārkārtas situāciju, skaidroja NMPD vadītāja. Šoruden parādījušās runas, ka, iespējams, varētu aizkavēties algu palielināšana, kas radījis stresa vidi un novedis pie vairāku atlūgumu iesniegšanas.

Cipule uzsvēra, ka NMPD medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem nodrošinās, tomēr viņa aicina sabiedrību vairāk padomāt par NMPD atslogošanu un pašiem doties uz slimnīcām un konsultēties ar ģimenes ārstiem, jo aptuveni puse izsaukumu joprojām neatbilst neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas kritērijiem.

Līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu NMPD vadītāja intervijā Latvijas Radio solīja, ka izsaukumu šķirošana būs stingrāka. Viņa arī mudināja pacientus pašiem doties pie ārstiem un slimnīcās, kā arī konsultēties ar mediķiem telefoniski.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēlē NMPD pieņemts lēmums izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā, kas saistīts ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu NMPD. Kopumā tika saņemti 15 NMPD darbinieku atlūgumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!