Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš tomēr nosūtījis elektronisku vēstuli Veselības ministrijai (VM), kurā norāda, ka nepiekrīt ieņemt citu amatu ministrijā vai tās padotības iestādē.

Kā pastāstīja veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) padomniece komunikāciju jautājumos Iveta Ciganova, Ploriņš vēstuli iesūtījis plkst.16.58.

Tā kā Ploriņš nav devis savu piekrišanu pārcelšanai citā amatā, ministrijai saskaņā ar Darba likumu nāksies vērsties pie arodbiedrības, kas pārstāv pašreizējo NMPD direktoru, lai viņu atbrīvotu.

Tā kā Ploriņš ir Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības biedrs, šai organizācijai būs jādod sava piekrišana Ploriņa atbrīvošanai no amata, pretējā gadījumā to nāksies atrisināt tiesas ceļā.

Jau ziņots, ka Ploriņam līdz 13. jūlijam bija dokumentāli jāapliecina, ka viņš ir izvēlējies citu amatu, kuru viņš vēlas ieņemt. Tomēr NMPD direktors šādus dokumentus VM nebija iesniedzis.

Jau ziņots, ka VM piedāvās Ploriņam ieņemt jebkuru citu brīvo darbinieka vakanci VM vai tās padotības iestādēs, pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Vaicāts, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, Šneiders stāstīja, ka, ņemot vērā to, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs ir uzdevis NMPD vadītāja amatu pārveidot par ierēdņa amatu, Ploriņš to automātiski bez konkursa izturēšanas nevar ieņemt, tāpēc atbilstoši Darba likumam ministrijai viņam ir jāpiedāvā cits amats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!