Foto: LETA

Aprīlī atsāksies periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva - divi eiro, informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

Nodeva par iebraukšanu kūrortpilsētā ir spēkā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim, bet rudens un ziemas periodā par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Automašīnu novietošana pašvaldības ierīkotās autostāvvietās kūrortpilsētā ir bez maksas visu gadu.

2015.gadā Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā pērn ieņēmusi 2,02 miljonus eiro.

Šobrīd var pieteikties ilglaicīgajām iebraukšanas atļaujām Jūrmalā. Pašvaldība norāda, ka atcelts transportlīdzekļu skaita ierobežojums caurlaides "Uzrādītājam" lietotājiem. Tie autobraucēji, kuri šogad iegādājušies caurlaidi "Uzrādītājam" noteiktam transportlīdzekļu skaitam, varēs lietot caurlaidi neierobežotam transportlīdzekļu skaitam tā, kā tas bija iepriekš.

Bez maksas iebraukt Jūrmalas pilsētā atļauts elektromobiļiem. Arī transportlīdzeklim, kas pārvadā fiziskas personas ar ārsta nosūtījumu uz Jūrmalas pilsētas ārstniecības iestādēm, par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā.

Bez nodevas samaksas iebraukt Jūrmalā atļauts arī tiem transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam ar invaliditāti vai kuri pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus vai invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!