Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrdien, 5.augustā, ap plkst. 15 Valsts ugunsdzēšanas un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no cilvēkiem, kuri bija redzējuši, kā Rīgā no Salu tilta Daugavā ielec vīrietis un vairs neuzpeld. Gandrīz pēc divām stundām ūdenslīdēji no Daugavas izcēla - apmēram 20 gadus vecu vīrieti.

Savukārt Daugavpils novada Sventes pagastā no Daugavas izcelts bojā gājis apmēram 50 gadus vecs vīrietis, portāls „Delfi" uzzināja VUGD.

Aizvadītajā diennaktī vienpadsmit reizes dega sausā zāle, meža zemsedzes, siens, labības lauki.

Plašākie ugunsgrēki bija Viļakas novada Susāju pagastā, kur dega sausā zāle, siens un siena ruļļi. Jelgavas novada Zaļeniekos dega smagā automašīna un labības lauks 3000 kvadrātmetru  platībā. Nokultie salmi uz lauka bija sakrājušies pie smagās automašīnas kolektora, aizdegušies, aizdedzinot arī blakus esošo labību. Kad ieradās ugunsdzēsēji, saimnieks jau bija uzsācis smagās automašīnas dzēšanu ar ugunsdzēsības aparātiem un aparis apkārt degošajai labībai drošības joslu.

Gandrīz ik dienas ir arī kāds gadījums, kad daudzstāvu mājās aizdegas balkoni. Vakar šāds ugunsgrēks bija izcēlies Rīgā, Ieriķu ielā deviņstāvu mājas sestā stāva balkonā. Iespējamais iemesls - neuzmanīga smēķēšana. Diemžēl ir cilvēki, kuri smēķē pie loga, bet pēc tam izsmēķi vienkārši met zemē. Ar vēja pūsmu tas var iekrist apakšējo dzīvokļu balkonā vai pa atvērto logu pat dzīvoklī, izraisot ugunsgrēku.

VUGD ugunsdzēsēji glābēji izbrauca uz 56 notikumiem, tajā skaitā dzēsti 30 ugunsgrēki, veikts 21 glābšanas darbs un četri bija maldinoši izsaukumi.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!