Foto: Shutterstock
Trīsgadīgā meitenīte, kuru bez aizgādnības tiesībām palikušie vecāki nolaupīja no Smērdes pirmsskolas izglītības iestādes "Ķipari", Vācijā nošķirta no ģimenes, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Bērnudārzs pēc bērna nolaupīšanas uzreiz informēja Valsts policiju, kas nodevusi informāciju kolēģiem Vācijā. Trešajā dienā pēc nolaupīšanas bērns nošķirts no vecākiem un ievietots aprūpes iestādē Vācijā.

Pret vecākiem ierosināts kriminālprocess, bet aizturēti viņi nav. Apcietināšanai citā valstī vajadzīgs tiesas lēmums, kuru var lūgt tikai prokuratūra, ne policija.

"Mums ir pēc iespējami ātrāk jāpabeidz izmeklēšana pie mums iestādē, jāsavāc visi nepieciešamie pierādījumi, lai mēs varētu nodot šo lietu prokuratūrai. Un prokuratūra tālāk jau prasītu apcietinājumu, ja tas būs nepieciešams. Pastāv iespēja, ka vecāki sadarbosies un paši ieradīsies," raidījumam skaidro Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs.

Vēstīts, ka 11. aprīlī Smārdes bērnudārzā "Ķipari" ieradās kādas trīsgadīgas meitenītes vecāki, kuri fiziski ietekmējuši izglītības iestādes darbiniekus un izņēmuši savu meitu.

Vecāku aizgādnības tiesības apturētas ar Engures novada bāriņtiesas lēmumu. Kā vēsta "Panorāma", vecāki paši nodevuši bērnu bāriņtiesai, kas vēlāk meitenīti ievietojusi citā ģimenē.

Bāriņtiesa un Tieslietu ministrija šobrīd gatavo nepieciešamos dokumentus, lai meitenīte varētu atgriezties Latvijā. Taču Vācija vispirms izvērtēs, vai bērnu sūtīt atpakaļ, jo ilgu laiku meitene dzīvojusi arī Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!