Foto: AP/Scanpix
Portāla "Delfi" korespondents Atis Klimovičs pēdējos mēnešus ir pavadījis Ukrainā, klātienē redzot un dokumentējot kara šausmas, uzklausot iedzīvotājus un prognozējot situācijas attīstību. Apkopojam spilgtākos rakstus, kuri jo skaudri iezīmē to situāciju, kāda patlaban valda kara plosītajā Ukrainā.

Foto: DELFI
Kara mēneši Ukrainā ievērojami mainījuši arī Latvijas vēstniecības darbu Kijevā – daudz dažādu tikšanos, kurās mūsu diplomātiem jāsniedz Eiropas Savienības vērtējums par karadarbību šīs valsts austrumos un arī jāuzklausa iespējami plašs
Ukrainas
sabiedrības pārstāvju loks, lai iegūtu precīzu viedokli par tajā valdošo noskaņojumu.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Divdesmit vienu gadu vecajam Dīdžejam un gandrīz pusgadsimtu nodzīvojušajam Vācietim (tādi bija viņu segvārdi brīvprātīgo bataljonā "Aidar" karš ir beidzies. Pagājušajā nedēļā radinieki, paziņas un cīņu biedri no abiem kritušajiem atvadījās pašā Kijevas centrā, Neatkarības laukumā. Viņu zārki bija apklāti ar Ukrainas zili dzeltenajiem karogiem.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Čerņigovas apgabalā, kas teritoriāli un iedzīvotāju skaita ziņā ir divas reizes mazāks par Latviju, jau decembra beigās traģiskas sēru ziņas bija saņēmušas gandrīz 40 ģimenes. Tās vēstīja, ka no frontes
Ukrainas
austrumos vairs nepārnāks apmēram šāds daudzums vīru.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Frontē gaidāmas pārmaiņas, katru dienu un nakti norisinās apšaudes, tā pirms vairākām dienām norādīja mani paziņas no bataljona "Aidars" vienības, kas izvietojusies Sčastjas pilsētā 16 kilometru attālumā no
Luhanskas
.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Jau veselu gadu tūkstošiem ukraiņu dzīve rit pilnīgi citādāk kā iepriekš un faktiski viņi visi apgalvo, ka neko tādu neesot varējuši iedomāties pat visļaunākajos murgos.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Beidzamajās dienās
Ukrainas
TV kanālu ziņu raidījumi kā ierasts sākušies ar pārskatu par notikumiem frontes zonā valsts austrumos, atzīmējot pieaugošo apdraudējumu. Apšaužu skaits no tā saucamo separātistu rokās esošās teritorijas ievērojami palielinājies tieši pēdējās trīs četrās dienās. Tas daudziem licis domāt, ka gaidāma pretinieka ofensīva.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Daļa
Ukrainas
galvaspilsētas iedzīvotāju apgalvo, ka karš valsts austrumos par īstu lielpilsētu izaugušajā Kijevā nemaz neesot jūtams, taču tā tas gluži nav.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Pirms nepilniem diviem mēnešiem uz bataljonu "Aidar" atnākušajam latvietim Artūram šis laiks pagājis gandrīz nemanāmi. "Delfi" korespondents viņu satiek dažas stundas pēc bataljona izlūkošanas un diversiju nodaļas atgriešanās no kārtējās nedēļu ilgās darbošanās frontes otrā pusē (intervētās personas attēlā nav redzamas).

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Ilgu laiku Kijevas militārā slimnīca vairāk atgādināja sanatoriju - mierīga, balta un sterila. Taču šī gada februārī tas mainījās - slimnīcai bija jāpieņem simtiem Maidanā cietušo, bet vēlāk - ievainotos kareivjus no Austrumukrainas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!