Foto: Shutterstock

No nākamā gada 1.novembra darbu sāks Iekšējās drošības birojs iekšlietu amatpersonu uzraudzībai, paredz Saeimas galīgajā lasījumā trešdien pieņemtais Iekšējās drošības biroja likums.

Par likumu balsoja 60 deputāti, savukārt 13 bija pret - deputāti "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienības. "Saskaņa" balsojumā atturējās.

Likuma mērķis ir nodrošināt tiesiskumu un objektivitāti tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu un darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu atklāšanā, izmeklēšanā un novēršanā, lai veicinātu sabiedrības uzticību valsts pārvaldei. Birojs būs iekšlietu ministra pārraudzībā.

Birojs atklās, izmeklēs un novērsīs noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, izņemot Drošības policiju, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, ostas policijas darbinieki, kā arī pašvaldības policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus, ja tie saistīti ar vardarbību.

Likums nosaka biroja tiesisko statusu, uzdevumus un amatpersonu kompetenci. Iekšējās drošības birojs darbību sāks nākamā gada 1.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!