Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) pieļauj iespēju, ka no nākamā gada varētu celt mācību maksu visām studiju programmām, ceturtdien ziņo Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) rīta raidījums "900 sekundes".

LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis norādīja, ka "pagaidām šis jautājums vēl ir procesā, universitāte tādu gala lēmumu par to, vai tiks paaugstināta studiju maksa, nav pieņēmusi". Vienlaikus viņš nenoliedza, ka sarunas par mācību maksas celšanu notiek, kā arī neizslēdza maksas palielināšanas iespējamību pēc diskusiju noslēgšanās.

Ja jautājums par studiju maksas celšanu tiks atbalstīts, tad tas varētu būt apmēram par 10% visās studiju programmās. Lēmumu plānots pieņemt pavasarī.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācību prorektors Uldis Sukovskis raidījumam norādījis, ka RTU plānā nav celt studiju maksu. Viņš sacīja, ka "domājams, ka studiju maksa paliks iepriekšējā gada līmenī ar varbūt nebūtiskām, pavisam nelielām izmaiņām". Vienīgais izņēmums varētu būt ārzemju studenti, kas nav Eiropas Savienībā studējošie. "Tur, iespējams, mēs pacelsim studiju maksu, to nosaka izglītības tirgus," skaidrojis RTU mācību prorektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!