Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "G&M Fashion" atsauc no pārdošanas nedrošu rotaļlietu, liecina paziņojums Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) mājaslapā.

Pamatojoties uz Latvijas sertifikācijas centra ekspertīzes slēdzienu, "G&M Fashion" brīdina pircējus un atsauc rotaļlietas komplektu, ko veido lelle, rotaļu ponijs, rotaļu sunītis un spogulis.

Uzņēmuma pārstāvji nesniedz sīkāku informāciju par rotaļlietas pārdoto vienību skaitu, kā arī tālāko rīcību šajā jautājumā.

Tikmēr attiecīgo komplektu iespējams apskatīt PTAC mājaslapā. 

Kā informē PTAC, prece rada ķīmiskās saindēšanās risku, jo dinoktilftalāta un diizononilftalāta saturs un līdz ar to summārais ftalātu un diizodecilftalāta saturs rotaļlietas komplektā iekļautās lelles galvas materiālā un ponija figūras rozā krāsas pamatmateriālā pārsniedz noteikto pieļaujamo koncentrāciju.

Līdz ar to turpmākā preces lietošana nav pieļaujama.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "G&M Fashion" pērn apgrozīja 348 632 eiro, bet nopelnīja 28 517 eiro. SIA "G&M Fashion" dibināta 2012.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "G&M Fashion" vienīgais īpašnieks ir Itālijas valstspiederīgais Huans Dzjaomejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!