Foto: LETA

Piektdien mediķi snieguši palīdzību kādam vīrietim, kurš pēc kritiena no piektā stāva guvis smagas traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Bukša stāstīja, ka negadījums Rīgā noticis ar kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš izkritis pa logu no piektā stāvā un guvis smagas traumas. Cietušajam konstatētas galvas un krūškurvja traumas, kā arī traumēti vēdera orgāni.

Arī Zemgalē kādam 76 gadus vecam vīrietim pēc kritiena no ābeles bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Mediķi cietušajam konstatējuši mugurkaula traumu un iespējamu muguras skriemeļu bojājumu.

Mediķi arīdzan snieguši palīdzību sievietei un vīrietim, kas sēņojot apmaldījušies un nakti pavadījuši mežā. Viens negadījums noticis Latgalē, kur 76 gadus veca sieviete iepriekšējā dienā devās mežā sēņot, bet apmaldījās. Sieviete tika atrasta no rīta un ar ķermeņa atdzišanu nogādāta slimnīcā.

Arī Kurzemē kāds 57 gadus vecs vīrietis gājis sēņot un apmaldījies. Vīrietis rīta pusē tika atrasts un ar konstatētu ķermeņa atdzišanu nodots mediķu aprūpē.

Palīdzība bijusi nepieciešama arī iršu un čūsku sakostiem cilvēkiem. Vidzemē kādai 58 gadus vecai sievietei ogošanas laikā plaukstā iekodusi čūska. Rezultātā cietusī tika nogādāta slimnīcā.

Tāpat Vidzemē kāds 35 gadus vecs vīrietis pārkrāmēja malkas grēdu līdz rokā iekoda nepamanīta čūska. Ar traumu cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt kādam 42 gadus vecam vīrietim Vidzemē elkonī iekoda irsis, izraisot vispārēju, dzīvībai bīstamu alerģisku reakciju, kā rezultātā cietušais tika nogādās mediķu aprūpē.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1292 izsaukumiem, no tiem 249 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!