Foto: DELFI

Pirmdien, 27.maijā, visā Latvijā darbu sāks 950 pašvaldību vēlēšanu iecirkņi, kuros laikā līdz vēlēšanām varēs iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību, kā arī pieteikt balsošanu dzīvesvietā tiem vēlētājiem, kuri veselības dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī, portālu "Delfi" informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Pirmdien vēlēšanu iecirkņi apmeklētājiem būs atvērti no plkst.16 līdz 20, bet otrdien - no plkst.9 līdz 13.

Savukārt no trešdienas, 29.maija, līdz piektdienai, 31.maijam, dažas stundas dienā vēlēšanu iecirkņos būs iespējams nobalsot iepriekš. Šo iespēju var izmantot jebkurš vēlētājs, kurš kādu iemeslu dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā, 1.jūnijā. Tāpat kā vēlēšanu dienā, arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot jādodas uz to vēlēšanu iecirkni, kurā vēlētājs reģistrēts. Citā iecirknī nobalsot nevarēs.

Iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi strādās – trešdien, 29.maijā, no pulksten 17 līdz 20, ceturtdien, 30.maijā, – no pulksten 9 līdz 12, bet piektdien, 31.maijā, – no pulksten 10 līdz 16.

Arī balsošana dzīvesvietā vēlētājiem, kuriem tāda nepieciešama veselības stāvokļa dēļ, jāpiesaka iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts. Šo iespēju vēlētāji var izmantot, ja vēlēšanu dienā atradīsies adresē, kas sasniedzama attiecīgajam vēlēšanu iecirknim. Pieteikt balsošanu vēlētāja iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona.

CVK atgādina, ka noskaidrot, kurā iecirknī jābalso pašvaldību vēlēšanās, vēlētāji var šā gada martā pa pastu izsūtītajos paziņojumos, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes tīmekļa vietnē www.pmlp.gov.lv, Centrālās vēlēšanu komisijas tīmekļa vietnē www.cvk.lv vai zvanot uz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālruni 67049999.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!