No pirmdienas saskaņā ar Rīgas izpilddirektora rīkojumu 203 tirdzniecības vietās pilsētā atļauts tirgot eglītes.
Attiecīgs rīkojums izdots pagājušajā nedēļā.

Visvairāk eglīšu tirdzniecības vietu paredzēts Vidzemes priekšpilsētā, kur ar zaļajiem skuju kociņiem varēs tirgoties 66 vietās. Latgales priekšpilsētā paredzētas 42, bet Ziemeļu rajonā - 35 tirdzniecības vietas.

Kurzemes rajonā egles pārdos 27 vietās, Centra rajonā - 19, bet vismazāk eglīšu tirdzniecības vietu būs Zemgales priekšpilsētā - 14.

Atsevišķās vietās tirdzniecība ar eglītēm ir jāsaskaņo ar Rīgas domes Vides departamentu. Rīkojumā minētas eglīšu tirdzniecības vietas Esplanādē, Radio ielā, 6 tramvaja galapunktā, Vaļņu ielas un 13.janvāra ielas krustojumā, Brīvības bulvāra posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai, Kronvalda bulvārī 8 un Kalpaka bulvārī 2a.

Egļu pārdevējam obligāti jābūt identifikācijas kartei, uz kuras norādīts pārdevēja vārds, uzvārds vai uzņēmējsabiedrības nosaukums. Tirdzniecības vietā jābūt meža zīmei un personu apliecinošam dokumentam.

Beidzoties eglīšu tirdzniecībai, par teritorijas sakopšanu ir atbildīgs zemes apsaimniekotājs vai īpašnieks, paredz rīkojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!