Foto: DELFI
Vairākas galvaspilsētas slimnīcas šī gada pirmajās dienās nav saskārušās ar e-veselības sistēmas darbības traucējumiem, taču Rīgas 1. slimnīcā mediķiem problēmas sagādājusi gandrīz katras elektroniskās receptes izrakstīšana, jo sistēma šīs receptes nemitīgi uzskatījusi par kļūdainām.

Rīgas 1. slimnīcas pārstāvis Aleksejs Molčanovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka darba nespējas lapas ar e-veselības starpniecību viņu slimnīcā tiek izrakstītas jau kopš pērnā marta, bet receptes - no septembra, un pirms tam vērā ņemamu traucējumu sistēmas darbā neesot bijis. "Problēmas ir radušās tagad, kad sistēmas izmantošana ir obligāta visām medicīnas iestādēm. Šobrīd mums gandrīz katra recepte uzrādās kā kļūdaina, proti, tā ir ievadīta, bet sistēma rāda, ka tā ir kļūdaina - tā nav apstiprināta un neviens viņu sistēmā redzēt nevar," sacīja Molčanovs.

Viņš gan norāda, ka traucējumi, visticamāk, ir saistīti ar pēkšņo sistēmas pārslodzi.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa norādīja, ka no iestādes ārstiem sevišķas sūdzības par sistēmas darbu saņemtas nav.

Tāpat arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Daiga Rauba apgalvoja, ka, aptaujājot slimnīcas ārstus, sūdzības par e-veselības darbību nav un visi procesi notiekot "ātri un gludi".

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā tiek sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Vakar problēmas ar sistēmas darbību skārušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, tostarp Ventspils, Jelgavas un citu pilsētu poliklīnikas.

Nacionālais veselības dienests apgalvo, ka traucējumi e-veselībā ir īslaicīgi, taču tuvākajās dienās var atkārtoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!