Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputātam Andrim Vilkam (VL-TB/LNNK), kurš nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, likums ļauj atgriezties strādāt Rīgas domē kā deputātam, apstiprināja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Pats Vilks vēl ir pārdomās, vai viņš atgriezīsies Rīgas domē. Viņš plāno nedēļas laikā pieņemt lēmumu šajā jautājumā, izvērtējot arī citas darba iespējas.

Likums nosaka, ka Saeimas loceklis, kurš nolicis domes deputāta pilnvaras, kamēr pilda parlamenta deputāta pienākumus, var domes deputāta pilnvaras atjaunot attiecīgās domes pilnvaru laikā pēc Saeimas deputāta pilnvaru izbeigšanās.

Attiecīgā norma minēta Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā.

Normatīvajā aktā teikts, ka "domes deputātam, kurš iestājies Saeimas sastāvā uz laiku, kamēr Saeimas loceklis nolicis deputāta mandātu uz Ministru prezidenta, Ministru prezidenta biedra, ministra, īpašu uzdevumu ministra amata pildīšanas laiku, ir pienākums nolikt deputāta pilnvaras uz Saeimas locekļa amata pildīšanas laiku. (..) Saeimas loceklis, kurš šajā pantā noteiktajā kārtībā nolicis domes deputāta pilnvaras, var tās atjaunot attiecīgās domes pilnvaru laikā pēc Saeimas deputāta pilnvaru izbeigšanās.".

Vilks 2013.gadā tika ievēlēts Rīgas domē.

Kā ziņots, Vilks nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai nemestu ēnu uz savu pārstāvēto politisko spēku. Par šādu rīcību Vilks žurnālistus informēja pirms nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas sēdes, kur bija plānots izskatīt jautājumu par iespējamu politiķa neētisku rīcību alkohola reibumā.

Kā ziņots, šī gada 19.februāra vakarā Vilks esot sarīkojis nekārtības slimnīcā, kur nogādāts pēc tam, kad atrasts guļam uz ielas. Nekārtības sākušās jau neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, ziņoja Latvijas Televīzija.

Vilks skaidroja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm, tāpēc izsaukta ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!