Sākot ar 1. septembri, skolu pedagogi saņems par 200 līdz 300 eiro vairāk nekā patlaban, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Viņš skaidroja, ka pieaugums būs dažāds – kādam no pedagogiem tas var būt lielāks, bet kādam mazāks, taču "caurmērā tie būs līdz 300 eiro". Viņa mērķis esot panākt to, lai skolotāji mēnesī varētu nopelnīt 1000 eiro un vairāk.

No viņa teiktā izriet, ka papildu finansējums no valsts pedagogu algu reformai nebūs vajadzīgs, jo kopumā ar jau papildu pieejamajiem finanšu resursiem paveikts labs darbs. Ministrs pauda, ka nepieciešamā papildu nauda radīsies no "sistēmas iekšējās optimizācijas".

Vienlaikus Šadurskis raidījumam atzina, ka pirmskolu mācību iestāžu pedagogi pozitīvas izmaiņas var gaidīt tikai no 2017. gada 1. janvāra. Turklāt tikai tajā gadījumā, ja valdība sekmīgi atrisinās naudas plūsmu jautājumu.

Pirmskolu pedagogu algu palielināšana nenotiks uz brīvpusdienu 1. līdz 4. klašu skolēniem rēķina, skaidroja Šadurskis. Viņš norādīja, ka brīvpusdienas bērniem nodrošinās pašvaldības, kā arī tas noteikts likumā, savukārt iepriekš no valsts budžeta atvēlētā brīvpusdienu nauda tiks novirzīta bērnudārzu audzinātāju algu palielināšanai. Ministrs solīja, ka nākotnē bērnudārzu audzinātāji nākotnē saņems tik pat, cik skolotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!