Foto: LETA

No Ingunas Sudrabas vadītās partijas "No sirds Latvijai" izstājušies arī tās līdzšinējie biedri Valdis Šteins un Jeļena Stepule, informēja Šteins.

Viņš skaidroja, ka pārstāv kustību "Par tautvaldību Latvijā", kuras mērķis nebija obligāti piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās. Partija tika uzskatīta tikai kā instruments tautvaldības sasniegšanai, taču esot izrādījies, ka "No sirds Latvijai" 4000 zīmju programmā uzsvars ir likts uz ko citu - birokrātiskā aparāta uzlabošanu.

Līdz ar to politisko spēku Šteins ironiski dēvē par "Sudrabas strupceļu", jo visi viņa pārstāvētās kustības iesniegtie "priekšlikumi par tautvaldību, tautsaimniecības atdzimšanu, ārlietām, cilvēkdrošību, izglītības, zinātnes, veselības un kultūras jauno paradigmu - iekrita kā melnā caurumā."

"Sudrabas iniciatīva jau ir izaugusi par autoritāru, "pie galda pielaisto" grūti manevrējamu "kuģi", kurš uzņēmis tieši pretēju kursu tautvaldībai un kura burās pūš mums nesaprotamas izcelsmes vējš," akcentē Šteins.

Kā ziņots, no partijas izstājušās arī politiskā spēka kandidātes 12.Saeimas vēlēšanās Liene Cipule un Margarita Laicāne, kā arī "No sirds Latvijai" biedri Aivars Rudzāts un Arnis Kauliņš.

Cipules lēmums izstāties no partijas "No sirds Latvijai" tapa ilgi - vispirms tas ir saistīts ar nesaprotamiem ziedojumiem, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu, sacīja pati politiķe.

Sudraba Cipules un Laicānes rīcību dēvē par centieniem graut viņas partiju.

Partija ir demokrātiska organizācija, kura nav saņēmusi neskaidrus ziedojumus un kurā nekas līdzīgs šķelšanās procesam nenotiek, sacīja Sudraba. Partija ir ļoti demokrātiska, jo tās pamats ir kustība, kurā ir vairāk nekā 1100 biedru un vairāk nekā 50 atbalsta grupas. Ikviens, kuram ir iniciatīva, iesaistās partijas darbībā, tajā skaitā rīcības programmas veidošanā, akcentēja politiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!