Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no trīsstāvu nama Rīgā, Piebalgas ielā, evakuēja 15 cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 18.11. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no pirmā stāva dzīvokļa nāk liesmas un tajā deg sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 15 cilvēkus. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 19.25.

Pulksten 16.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jūrmalas gatvi Rīgā, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vieglā automašīna 4 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta automašīnas vadītājs, kurš vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 17.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības drošinātājs, sadzīves mantas, vieglā automašīna, tualete, starpsiena, siltumizolācija un bēniņu pārsegums, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur 50 kvadrātmetru platībā dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas piebūve. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 17.12, bet pulksten 19.47 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!