Foto: LETA

Pieci Saeimas deputāti, kuri ir paziņojuši par iespējamo izstāšanos no "Vienotības", no partijas vadības puses ir mudināti pēc iespējas ātrāk izšķirties par savu politisko nākotni.

Ilze Viņķele (V), Lolita Čigāne (V), Ints Dālderis (V), Aleksejs Loskutovs (V) un Andrejs Judins (V) varētu pievienoties kādai jaunai partijai. Dālderis šodien sacīja, ka būtu gatavs pievienoties kādam jaunam politiskajam spēkam, taču pats nebūšot tā dibināšanas organizators.

"Vienotības" vadītājs Andris Piebalgs uzskata, ka šiem cilvēkiem būtu iespējami ātri jāizlemj, vai viņi turpinās darboties partijā, vai arī nē. "Vienotība" ir gatava rast sadarbības mehānismu frakcijā, tomēr "divdomīgajai situācijai" attiecībā uz partiju vajadzētu rast risinājumu, žurnālistiem sacīja politiķis.

Pēc Piebalga domām, "pieciniekam" jāturpina strādāt "Vienotības" frakcijā, tomēr tas būs arī jautājums par sadarbību ar citu politisko spēku, ja šie deputāti pievienosies kādai partijai.

Minētie deputāti jau iepriekš vairākkārt pauduši atšķirīgu pozīciju no "Vienotības" vadības, īpaši valdības veidošanas procesā, kad Viņķelei tika pārmesta "Vienotības" premejera amata kandidāta virzīšanas bloķēšana. Toreiz opozicionāru vidū bija arī Veiko Spolītis, kurš strādā "Vienotības" frakcijā, bet no partijas ir izstājies pēc skandāla, kas bija saistīts ar braukšanu reibumā.

Taujāts, kāpēc Spolītis vairs netiek minēts kā viņu domubiedrs, Dālderis vien atteica, ka "nekas nav noticis", vienkārši dažos jautājumos esot atšķirīgi viedokļi. Neoficiāli citi politiķi gan pieļauj, ka šāda situācija varētu būt saistīta ar Spolīša ne pārāk veiksmīgo darbu, vadot pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!