Foto: LETA

No "Vienotības" šonedēļ aizgājušie Saeimas deputāti ir pārrunājuši iespējamu sadarbību arī ar partijas "Progresīvie" pārstāvjiem, tomēr pagaidām nolēmuši iet katrs savu ceļu, pastāstīja partijas valdes loceklis Mārtiņš Kossovičs.

Partija "Progresīvie" ir dibināta februāra beigās un pārstāv sociāldemokrātiskas idejas. Atbildot uz jautājumu, vai ir plānota kāda sadarbība ar "Vienotības" pārstāvjiem vai bijušajiem biedriem, Kossovičs apstiprināja, ka notikusi saruna ar šiem cilvēkiem, kuri aizgājuši no partijas, tomēr pagaidām katrs iešot savu atsevišķu ceļu. Viņš arī uzsvēra, ka, pirms spriest par sadarbību, vispirms ir jāsaprot topošā politiskā spēka vērtības un nostāja ekonomikas jautājumos.

"Progresīvie" plāno startēt Saeimas vēlēšanās, tāpēc strādā, lai sasniegtu nepieciešamo 500 biedru skaitu. Pašlaik partijā ir aptuveni 300 cilvēku, taču Kossovičs pauda pārliecību, ka nākotnē šajā politiskajā spēkā būs 500 biedru.

Savukārt no "Vienotības" aizgājušais "piecinieks" pagaidām neatklāj vārdus saviem domubiedriem, kas strādā pie jaunās partijas izveides. Šie deputāti pievienosies jau gada sākumā izveidotai domubiedru grupai, par kuras esamību pēc vairākām nedēļām varētu tikt iepazīstināta plašāka sabiedrība, šorīt intervijai Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja no "Vienotības" aizgājusī politiķe Ilze Viņķele.

Starp šiem domubiedriem tiek minēts bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Viņš gan otrdien atturējās komentēt savus iespējamus politiskus plānus.

Kā ziņots, Ints Dālderis, Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas "Vienotība". Šie deputāti turpinās darboties "Vienotības" Saeimas frakcijā.

Minētie parlamentārieši iepriekš paziņoja, ka varētu pievienoties kādai jaunai partijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!