Foto: F64

Partijas "Vienotība" līderis šogad notiekošajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V), trešdien oficiāli paziņoja partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Kopumā "Vienotības" sarakstam izvirzīti 19 kandidāti, tostarp Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), kā arī deputāti Atis Lejiņš (V) un Andrejs Judins (V).

Tāpat sarakstam pieteikti pašreizējie EP deputāti, kā arī bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Āboltiņa norādīja, ka "Vienotība" vēlēšanās cer iegūt četras vietas EP.

Dombrovskis Latvijas vēsturē iegājis kā ilglaicīgākais Ministru prezidents, vadot trīs valdības pēc kārtas, kā arī esot visvairāk dienu pēc kārtas savā amatā. Dombrovskis valdības vadītāja krēslā pavadījis kopumā 1777 dienas.

Pērn novembrī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Dombrovskis paziņoja par atkāpšanos no Ministru prezidenta amata, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē.
Pēc jaunās valdības apstiprināšanas Dombrovskis 23.janvārī atjaunoja Saeimas deputāta mandātu.

Dombrovskis jau iepriekš, no 2004.gada līdz 2009.gadam, bija EP deputāts.

Neoficiālā informācija liecina, ka "Vienotības" sarakstā eiroparlamentārietei Sandrai Kalnietei būs jāstartē ar otro numuru, bet trešajā vietā varētu būt bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Tālāk sarakstā sekos pašreizējie "Vienotības" EP deputāti.

"Vienotības" sarakstu EP vēlēšanām paredzēts apstiprināt 15.februārī partijas domes sēdē. Deputātu kandidātu secību sarakstā noteiks ranžēšanas komisija, kuras sastāvā būs arī partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ģenerālsekretārs Artis Kampars un saraksta līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!