Foto: LETA

Rīgā sestdien nodibināta jauna, lokālpatriotiska reģionālā partija "Gods kalpot Rīgai!".

Tās dibināšanas kongresā šodien bija reģistrējušies 316 dibinātāji un vairāk nekā 50 atbalstītāji. Partijas kodolu veido 20 cilvēki, no kuriem 12 ir likvidētās LPP/LC Rīgas domes deputāti. Partijas līderis ir Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Partija būs lokālpatriotisks veidojums, kas aizstāvēs galvaspilsētas intereses, un tās programmai par pamatu ņemta Rīgas pilsētas ilgtermiņa attīstības stratēģija laikam līdz 2025.gadam.

"Mūsu mērķi ir ambiciozi. Nākamajās pašvaldības vēlēšanās vēlamies iegūt trešdaļu no Rīgas domes pārstāvniecības. Tas ceļš nebūs viegls, konkurenti mūs paspējuši apbērēt vēl pat pirms partijas izveidošanas. Taču tas mani nebaida, tieši otrādi - vēl vairāk stiprina pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa," šodien uzrunā domubiedriem norādīja partijas līderis Andris Ameriks.

"Rīgas attīstība nevar būt ne kreisa, ne reģionāla. Esam reģionāla organizācija, Rīgas partija, un mēs sadarbosimies ar visām partijām, kas grib attīstīt Rīgu," skaidroja Ameriks. Viņš norādīja, ka pēdējos trīs gadu laikā pašvaldībā ir bijusi ļoti laba sadarbība ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un kolēģiem no partijas "Saskaņas centrs", ar kuriem kopā izdevies paveikt vairāk, nekā iepriekšējos divos sasaukumos reizē.

Jau ziņots, ka SC un "Gods kalpot Rīgai!" nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā varētu startēt ar kopīgu sarakstu. Ameriks norādīja, ka par konkrētākiem plāniem, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, tiks lemts partijas kongresā rudenī.

emot vērā esošo atbalstu, partija izvirzījusi mērķi, lai nākamajā Rīgas domes sasaukumā trešdaļa deputātu būtu "Gods kalpot Rīgai" biedri. "Domāju, ka tas ir absolūti reāli, jo mūsu partija ir nevis latviska vai krieviska, bet rīdzinieku partija, daudznacionāla kā Rīga," uzsvēra Ameriks.

Partijas programma ir balstīta uz Rīgas attīstības koncepcijas līdz 2025.gadam pamatiem, bet tuvākā gada tiks izstrādāta rīcības programma, kā sasniegt konkrētus mērķus. Katrai no 58 Rīgas apkaimēm tiktu izstrādāta sava attīstības programma.

Runājot par konkrētiem plāniem, Ameriks sacīja, ka "Gods kalpot Rīgai" tuvāko divu gadu laikā sadarbībā ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm nodrošinās visiem bērniem bērnudārzus, savukārt sabiedriskajā transportā bez maksas brauks ne tikai pensionāri, bet arī visi skolēni.

Partijas dibinātāju vidū ir ap 30 uzņēmēju, 26 studentu, virkne mākslas un kultūras nozares darbinieku, piemēram, diriģente Oksana Čerkasova, mākslinieciskā vadītāja Inta Gailīte, operdziedātāja Ieva Viļuma, filmu producente Dace Kudiņa.

Partijā iesaistījies arī kādreizējais TB/LNNK biedrs Andrejs Požarnovs, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, žurnālists Ivo Kiršblats.

Dibinātāju vidū ir pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aina Verze, Kristīgo konfesiju pārstāvji Ainars Baštiks, Rolands Bračs, profesori Ausma Cimdiņa, Juris Ozoliņš, Olafs Brūveris, Juris Zaķis, Vitolds Zahars, augstskolu mācībspēki un zinātnieki Leons Amoliņš, Egons Lavendels, Visvaldis Vrubļevskis, Elita Stikute, Egils Plūme, kā arī daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!