Foto: DELFI

Lai uzlabotu iedzīvotāju iespējas nokļūt jaunatklātajā SIA "Rīgas veselības centra" poliklīnikā "Imanta" un Rīgas Sociālā dienesta teritoriālajā centrā "Imanta", kas izvietots Imantas 8.līnijā 1A, no šā gada 20.novembra tiks mainīts 4z.autobusa maršruts un tā kustības intensitātē darba dienās, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

No 20.novembra 4z.maršruta autobusi no Zolitūdes kursēs pa maršrutu līdz Zolitūdes ielai, tālāk pa Zolitūdes ielu, Kurzemes prospektu, Kleistu ielu, Anniņmuižas bulvāri, Jūrmalas gatvi un tālāk pa maršrutu.

4z.maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs pa maršrutu līdz Jūrmalas gatvei, tālāk pa Jūrmalas gatvi, Anniņmuižas bulvāri, Kleistu ielu, Kurzemes prospektu, Zolitūdes ielu un tālāk pa maršrutu.

Līdz šim no Imantas centra nebija iespējams nokļūt līdz Imantas 8.līnijai 1A. Ņemot vērā izmaiņas 4z.autobusa maršrutā un kustības sarakstā, no 20.novembra tiks mainīts darba dienu kustības grafiks 4.autobusa maršrutam, saskaņojot to ar 4z.autobusa maršruta kursēšanas grafiku.

Rudenī SIA "Rīgas veselības centrs" atklāja filiāli "Imanta" 8.līnijā 1A, kas ir pirmā pašvaldības būvētā iestāde tieši veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai kopš Latvijas brīvvalsts valstiskās neatkarības atjaunošanas.

Šajā filiālē būs pieejams plašs veselības aprūpes pakalpojumu klāsts. Filiālē "Imanta" iedzīvotāji varēs saņemt plašu diagnostisko izmeklējumu klāstu, jo modernās telpas nodrošinās nepieciešamos apstākļus pacientu diagnostikai, ārstēšanai un rehabilitācijai - funkcionālā diagnostika, ultrasonogrāfijas, doplerogrāfijas, neirosonogrāfijas izmeklējumi, ehokardiogrāfija un elektrokardiogrāfija.

Plānots nodrošināt arī rentgenoloģijas un mamogrāfijas izmeklējumus. Jaunajām māmiņām būs pieejams zīdaiņu peldināšanas baseins, kurā strādās sertificēti fizioterapeiti un kurā mazuļi varēs apgūt pirmo peldētprasmi, nostiprināt imunitāti un kaulu, muskuļu sistēmu.

Jaunajā poliklīnikā būs pieejami arī moderni aprīkoti zobārstniecības kabineti, kuros varēs saņemt valsts apmaksātus zobārstniecības pakalpojumus bērniem un maksas zobārstniecības pakalpojumus pieaugušajiem, kā arī būs iespēja veikt zobu higiēnu, zobu protezēšanu.

Filiālē strādās 53 speciālisti, no tiem 12 ģimenes ārsti un ārsti speciālisti, kā LOR speciālisti, acu ārsti, pieaugušo un bērnu neirologs, bērnu ķirurgs, dermatologs, ginekologs, arodslimību ārsts un logopēdi.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta rehabilitācijas pakalpojumiem: ārsts rehabilitologs izstrādās individuālu rehabilitācijas programmu, kuru varēs īstenot sertificēto fizioterapeitu vadībā iestādes vingrošanas zālēs. Poliklīnikā tiks piedāvāti arī vakcinācijas un procedūru kabineta pakalpojumi, masāžas pakalpojumi pieaugušajiem un bērniem. Strādās arī fizikālās medicīnas kabinets.

Filiāles jaunās telpas izveidotas jaunuzbūvētas sociālās dzīvojamās ēkas pirmajos trijos stāvos, un to kopējā platība ir 2682 kvadrātmetri. Telpas ir izbūvētas atbilstoši visām mūsdienu prasībām ambulatorās ārstniecības iestādes darba nodrošināšanai, un tajās ērti varēs iekļūt arī pacienti ar īpašām vajadzībām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!