Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien Aglonā uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem ieradušās vairāk nekā 20 svētceļnieku grupas, kas ceļu uz Latgali mērojušas kājām un ar velosipēdiem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrā.

Starp ceļojuma mērķi sasniegušajiem svētceļniekiem ir gan liepājnieki, kas ceļā pavadījuši trīs nedēļas, gan tuvākās apkārtnes iedzīvotāji.

Foto: Publicitātes attēli

Aglonu svētdienas vakarā sasnieguši arī individuāli svētceļnieki no Rīgas, ar kuriem sazinājās portāls "Defi". 35 gadus vecie Roberts Paožolis un Kaspars Vārpiņš stāsta, ka 250 kilometru maršrutu no Rīgas cauri Madonai, nakšņojot zem klajas debess, mēroja deviņās dienās.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Ir ļoti lielas ilgas pēc mājām un mīļajiem. Atradām Dievu un mīlestību sevī," portālam "Delfi" no Aglonas tikko pēc ierašanās pastāstīja Paožolis.

Vīrieši stāsta, ka garajā ceļā nomocīja gan tulznas uz pēdām, kas padarīja ceļu fiziski sāpīgu, gan laikapstākļi. Pirms Atašienes ceļotāji iekļuvuši pamatīgā lietusgāzē, kas izmērcēja visas drēbes un guļammaisus. Tādiem pašiem slapjiem nācies pārlaist nakti pie pagasta pārvaldes.

Savukārt sestdienas karstums bija tik spēcīgs, ka uz ceļa uzturēties nebija iespējams, par ceļojuma grūtībām stāsta Paožolis. Šo dienu tāpēc ceļotāji pavadīja Preiļu parkā, kur arī pārlaists sestdienas nakts postošais negaiss.

"Grūti noticēt, ka tas viss ir beidzies, sākumā paši neticējām, ka tas ir iespējams," Paožoļa kungs dalās sajūtās pēc garā ceļa. Abi svētceļnieki norāda, ka nemitīgā iešana katru dienu kļuva kā meditācija, kuras laikā daudz jādomā ne vien par savu dzīvi, bet arī par saviem tuvajiem un mīļajiem.

Foto: Publicitātes attēli

Svētdien pulksten 22 svētceļnieki pulcēsies Aglonas bazilikā uz lūgšanu vakaru, bet pusnaktī Liepājas bīskaps Viktors Stulpins svinēs nakts dievkalpojumu, kas ir īpaši populārs svētceļnieku vidū. Visam Aglonā notiekošajam var līdzi sekot radio "Radio Marija Latvija" ēterā, skaidro baznīcas Informācijas centrā.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, kas tiek atzīmēti 15. augustā, ik gadu Aglonā pulcē simtiem svētceļnieku no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!