Foto: Rīgas dome

Pirmdien Rīgas domes (RD) Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja lēmumus par divu Rīgas graustu sakārtošanu piespiedu kārtā, informē RD.

Martā būvinženieri, atkārtoti apsekojot Pērnavas ielā 28 esošo īpašumu, konstatēja, ka īpašnieks joprojām pieļāvis nesošo konstrukciju sabrukšanu, jumta konstrukciju bojāšanos un plaisāšanu būves sienās. Zaļais siets aizsedzot vizuālo un tehnisko stāvokli pasliktinošas pazīmes, kā arī grausta teritorija ir brīvi pieejama.

Īpašniecei, kurai RD jau pagājušajā gadā lika sakārtot savu īpašumu un noteica palielinātu nekustamā īpašuma nodokli, tagad uzdots trīs mēnešu laikā izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju, un septiņu mēnešu laikā graustu nojaukt.

Savukārt īpašumu Dzirnavu ielā 123 būvinženieri apsekoja maija sākumā. Konstatēts, ka divas no trim adresē esošajām ēkām ir bīstamā tehniskajā stāvoklī un to piegulošā teritorija, kura tiek izmantota kā stāvvieta, ir brīvi pieejama nepiederošām personām. Grausti atrodas Rīgas centrā un to tuvumā ir vairākas publiskās būves, to skaitā skola. Tāpēc RD pieņemts lēmums, ka īpašumi jānojauc.

Dzirnavu ielas 123 nama īpašnieks ir Japānas galvaspilsētā Tokijā reģistrēts uzņēmums. Īpašumā ir zemes gabals un trīs ēkas, no kurām tiks sakārtotas divas. RD informē, ka īpašnieks jau 2014. gada vasarā sāka izstrādāt un saskaņot ēku nojaukšanas projektu, taču tas ieildzis.

Tagad paredzēts, ka divu nedēļu laikā īpašniekam jāveic pilnīga būvju norobežošana, lai tajā nevarētu iekļūt nepiederošas personas. Savukārt nojaukšanas darbi jāveic piecu mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!