Foto: Shutterstock

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas saraksta kandidāta Imanta Liepiņa pieteikumu par Rīgas domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu.

Kā informēja tiesā, spriedums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā noformēšanas dienā.

Tiesā ar 29.jūnija lēmumu tika pieņemts Liepiņa pieteikums daļā un ierosināta administratīvā lieta par lēmuma, ar kuru apstiprināti Rīgas pilsētas vēlēšanu rezultāti pašvaldību vēlēšanās, atcelšanu un pienākuma uzlikšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) izsludināt atkārtotu balsošanu Rīgā.

Kā ziņots, CVK 19.jūnijā noraidīja VL-TB/LNNK Rīgas saraksta kandidāta Liepiņa aicinājumu atcelt Rīgas domes vēlēšanu rezultātus.

Liepiņš iepriekš norādīja, ka kopš 2012.gada ir bijis starptautiskais novērotājs Ukrainas vēlēšanās katru reizi, kad šajā valstī ir notikušas kādas pietiekami svarīgas vēlēšanas, tas ir aptuveni divreiz gadā. Iesniegumā CVK Liepiņš raksta, ka piecu gadu laikā Ukrainā uzkrājis unikālu pieredzi cīņā ar visvisādiem vēlēšanu viltošanas paņēmieniem, līdz ar to viņš uzskata, ka viņa rīcībā esošā informācija par vēlēšanu viltošanas paņēmieniem noteikti ir daudz plašāka nekā tā, kas ietilpst CVK locekļu pieredzē.

Viņš atsaucoties uz ziņām par defektīvām urnām, norāda, ka iecirkņu komisijas esot pārskaitījušas šajās urnās esošās balsis un neesot atradušas "strukturālas atšķirības" šajos balsojumos, tomēr nav skaidra nozīme šim jēdzienam, kas arī likumdošanā nav minēts. Viņš uzsver, ka likums neparedz veikt "strukturālus pētījumus", ja balsu kastes ir bijušas bojātas, tāpat likums neparedz vēlēšanu komisijai ar savu lēmumu "legalizēt" balsojumu no bojātām kastēm.

Viņš uzsvēra, ka neprasa apturēt jaunā domes sastāva darba sākumu, bet rosina izskatīt iespēju par atkārtotas balsošanas noturēšanu - "tieši tā, kā CVK to izsludinājusi Ķekavā, kur runa bija tikai par sešiem aizdomīgiem biļeteniem, nevis 15%, kas nokļuva defektīvās kastēs".

Liepiņš netika ievēlēts Rīgas domē, tomēr VL-TB/LNNK vēlēšanās galvaspilsētā ieguva 9,25% balsu, tiekot pie sešiem mandātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!