"Latvijas Ceļa" (LC) pārstāvji trešdien tikšanās laikā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu nosaukuši piecus iespējamos premjera amata kandidātus, ko varētu izvirzīt partija.
Par potenciālajiem kandidātiem nosaukta Saeimas deputāte Aija Poča, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, ekonomists Ojārs Kehris, deputāts Ivars Godmanis un satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs, pastāstīja LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs.

Panteļējevs žurnālistiem atzina, ka viņš par 99% cer, ka jaunais Ministru prezidents būs tieši LC pārstāvis.

Panteļējevs žurnālistiem atzina, ka galvenais kritērijs jauno valdības vadītāja amata kandidātu izvēlē bijusi viņu pieredze un darbs Ministru kabinetā.

LC vadītājs uzskata, ka optimālākajā variantā jauno valdību varētu veidot trīs iepriekšējās koalīcijas partijas un Jaunā partija.

Jautāts par to, vai nākamajā valdībā vajadzētu iekļaut ministrus, kuru vārdi nosaukti saistībā ar pedofilijas skandālu, Panteļējevs atbildēja, ka tā ir šo cilvēku darīšana, taču LC partijas pārstāvjiem uzticas.

Panteļējevs pastāstīja, ka "visai asos toņos" ar Valsts prezidenti trešdien apspriesta situācija valstī, kā arī valdības krišana. Amatpersonas atzinušas vairākas pastāvošas problēmas - sabiedrības slāņu krasā polarizēšanās, tiesiskā dezorganizācija, nepietiekamā skaidrība ar privatizāciju.

Panteļējevs pauda, ka jauno valdību varetu izveidot apmēram divas nedēļas pēc Lieldienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!