Sestdien vakarā vairāki desmiti tūkstošu Latvijas iedzīvotāju bija pulcējušies uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Latvija – saules zeme". Pēc koncerta tūkstoši apmeklētāju turpināja svinēt svētkus un kopīgi, dziedot un dejojot, sagaidīja rītausmu, novēroja portāls "Delfi".

Tā kā lietus sestdien bija radījis postījumus Mežaparka estrādei - ūdens bija sakrājies vairākās vietās, kuras bija jāizmanto Dziesmu undeju svētku dalībniekiem, koncerts sākās ar pustundu ilgu novēlošanos. Pasākumu atklāja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš uz koncertu bija ieradies latviešu tautas tērpā. Savā uzrunā Zatlers uzsvēra Dziesmu un deju svētku nozīmi latviešu kultūrā . "dziesmā ir spēks," uzsvēra Zatlers. Viņš arī pasākuma laikā aicināja Latvijā dziedāšanu ieviest kā obligāto mācību priekšmetu.


Svētku noslēguma koncerta vienojošais simbols bija saule, kurai svētku programmā bija veltītas vairākas tautasdziesmas. Koncertā skanēja gan jaunas dziesmas, gan svētku apmeklētāju iemīļotās "Saule, Pērkons, Daugava" un "Gaismas pils", kuras pēs skatītāju lūguma tika atskaņotas divas reizes, un daudzas citas.


Lai arī Dziesmu un deju svētku oficiālā programma noslēgumā izpelnījās iedzīvotāju atzinību, viņiem pieceļoties kājās, daudz lielāku atsaucību publika pauda pēc oficiālā koncerta notiekošajā pasākumā, kurā kori kopīgi ar skatītājiem atraktīvā diriģenta Inta Teterovska vadībā izdziedāja tautā populārās ziņģes.

Kā novēroja "Delfi", iespēju izdziedāties un izdejoties, sagaidot rītausmu, izmantoja vairāk nekā tūkstots apmeklētāju, kas vēl četros no rīta nesteidza pamest Mežaparka estrādi.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Rīgā notika divdesmit ceturtie vispārējie latviešu Dziesmu un četrpadsmitie Deju svētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!