Foto: LETA

Noslēgusies šovasar sāktā ūdensvada un kanalizācijas tīklu pārbūve Turgeņeva ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Elijas ielai, kur kopumā renovēti 643 metri ūdensvada, portālu "Delfi" informēja SIA "Rīgas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Mucenieks.

Renovācijas laikā pārbūvēts arī kanalizācijas tīkls 209 metru garumā un lietus ūdens kanalizācijas sistēma 204 metru garumā.

Projekta ietvaros tika veikta esošo kanalizācijas tīklu un ūdensvada pārbūve ielas sarkano līniju robežās, kā arī jauna ūdens pievada ēkai Turgeņeva ielā 14 izbūve.

Līdz šim Turgeņeva ielas posmā no Prāgas ielas līdz Gogoļa ielai bija divi sadzīves kanalizācijas kolektori, kuros tika novadīti arī lietus ūdeņi no gūlijām un Latvijas Zinātņu akadēmijas jumta. Remonta laikā izveidota dalītā notekūdeņu novadīšanas sistēma, proti, paredzēti atsevišķi sadzīves kanalizācijas un lietus ūdens kanalizācijas kolektori. Izbūvēts arī jauns lietus ūdens kanalizācijas sistēmas posms un jaunas gūlijas.

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu pārbūves darbi tika veikti ar atklātās tranšejas metodi. Būvdarbu līguma summa ir aptuveni 850 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!