Foto: LETA
Otrdien, 21. augustā, Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiksies Latvijas un Igaunijas valdības, lai diskutētu par abām kaimiņvalstīm nozīmīgiem jautājumiem, portālu "Delfi" informēja Ministru kabineta pārstāvji.

Abu valdību kopējās sanāksmes darba sesijās, kuru vadīs Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, plānots apspriest jautājumus, kas skar Latvijas un Igaunijas reģionālo sadarbību un drošības stiprināšanu reģionā. Tiks runāts arī par aktuālajiem Eiropas Savienības (ES) jautājumiem - sadarbību reģionālo enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu īstenošanā, digitālās savienojamības attīstīšanā, kā arī pārrunāti temati par izaugsmes un konverģences veicināšanu ES.

Iecerēts, ka sanāksmes ietvaros Latvijas un Igaunijas iekšlietu ministri parakstīs abu valdību līgumu par Iedzīvotāju reģistra datu apmaiņu.

Pēc abu valdību kopējās sanāksmes notiks Grāmatu dāvināšanas ceremonija LNB Tautas grāmatu plauktam, kuras ietvaros Igaunijas valdības pārstāvjiem būs iespēja dāvināt LNB grāmatas.

Svinīgā pasākuma noslēgumā tiks pasniegta Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva.

Latviju un Igauniju vieno ļoti aktīvs politiskais dialogs, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un cieša partnerība ES un NATO ietvaros. Starp abu valstu nozaru ministrijām, pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām izveidojusies cieša sadarbība dažādās jomās.

Pirmā abu valdību kopīgā sanāksme notiek Rīgā, atzīmējot Latvijas un Igaunijas valstu dibināšanas simtgadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!