Foto: stock.xchng

Otrdien Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) telpās notiks publiskā diskusija par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma jeb ACTA ieviešanu Latvijā, informēja diskusija organizatori.

Pievienošanās ACTA ir raisījusi plašas diskusijas arī Latvijas sabiebrībā. Īpašu rezonansi un neapmierinātību izsaukusi nolīguma daļa, kas attiecas uz darbību internetā. Publiskajā telpā trūkst konstruktīvas diskusijas telpas, kas ļautu abām pusēm paust savus argumentus. Diskusijā otrdien būs iespēja uzklausīt ekspertu viedokli un uzdot sevi interesējošus jautājumus, norāda diskusijas organizatori.

Diskusijā piedalīsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektors Viesturs Šeļmanovs-Plešs, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) eksperts Aivars Kreilis, portāla "draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks, juriste intelektuālā īpašuma lietās un REA lektore Ingrīda Kariņa-Bērziņa, kā arī LU Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Ilmārs Poikāns jeb "Neo".

Diskusija REA Rīgā, Strēlnieku iela 4a, notiks no plkst.15 līdz 17. Diskusiju varēs vērot interneta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!