Foto: LETA

Ceturtdien atkārtoti izvērtēta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa atbilstība amatam. Pēc izvērtēšanas dienesta vadītājs savu amatu nav zaudējis, pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Izvērtēšanā piedalījies veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), kā arī Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Kā ziņots, 15.janvārī NMPD arodorganizācijas Belēvičam iesniedza lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja atbilstību amatam. Iemesls šādam lēmumam bija iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu.

2.februārī telekanālā LNT veselības ministrs sacīja, ka NMPD vadītāja darbība ir novērtēta negatīvi, tomēr viņam saskaņā ar likumdošanu doti trīs mēneši laika "laboties".

Savukārt Ploriņš norādīja, ka negrasās atkāpties. "Tas, ka no manis grib tikt vaļā, ir pilnīgi skaidrs, bet kāpēc - nezinu. Pats nedomāju atkāpties," sacīja NMPD vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!