Foto: LETA

AS "Sadales tīkls" ir novērsusi lielāko daļu no elektrotīkla bojājumiem, kurus sestdien, 12 .augustā, izraisīja pērkona negaiss, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma komunikācijas speciāliste Egita Kancāne.

Šobrīd norit darbs pie tehniski sarežģītākajiem elektrotīkla bojājumiem, vietās, kur vairākos posmos ir sarauti elektrolīniju vadi, bojāti un nogāzti elektrolīniju balsti, elektrolīniju vados iegāzti koki vai mežainos un purvainos apvidos, kur elektrotīklam ir apgrūtināta piekļuve.

Lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu negaisa radītos elektrotīkla bojājumus, ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības, elektrotīkla dispečeri, kā arī kopumā 92 elektromontieru brigādes ar 243 elektromontieriem.

Svētden plkst. 18.00 kopā vēl bez elektroapgādes bija 2500 klienti, lielākie elektroapgādes traucējumi vēl ir Alojas novadā, Salacgrīvas novadā, Limbažu novadā, Carnikavas novadā, Madonas novadā, Vecpiebalgas novadā, Saulkrastu novadā, Bauskas novadā, Smiltenes novadā un Vecumnieku novadā.

Negaisa skartajos novados iedzīvotājiem vēl ir iespējami elektroapgādes traucējumi, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga. Lai novērstu elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildu elektrolīniju posmus, bet tiklīdz kāds no elektrotīkla bojājumiem tiek novērsts, elektroapgāde tiek atjaunota plašākam klientu lokam.

AS "Sadales tīkls" aicina netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja to vados ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt dzīvību. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz bezmaksas AS "Sadales tīkls" diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!