Viņš norādīja, ka par šo jautājumu nevar izlemt tikai koalīcija, tāpēc NRTP "aicinās kopā" arī opozīcijas partijas. Projekta finansiālās aplēses pagaidām nav zināmas, bet runa esot par aptuveni 40 000 latu, un pret šādu summu principiālu iebildumu koalīcijā neesot, stāstīja premjers.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) kopā ar visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām un ekspertiem drīzumā lems par iespēju Latvijas Televīzijā rīkot priekšvēlēšanu debašu raidījumu ciklu "Milžu cīņas", pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).
Uz koalīcijas sēdi bija aicināts arī vairāku iepriekšējo "Milžu cīņu" vadītājs, raidījuma "Kas notiek Latvijā?" veidotājs Jānis Domburs, kurš žurnālistiem skaidroja, ka "šobrīd runa nav par naudu, bet par to, vai NRTP ar televīziju un politiķiem var vienoties par debatēm". Tagadējais LTV vadības piedāvājums esot priekšvēlēšanu debates integrēt vairākos salīdzinoši īsos raidījumos, savukārt Domburs uzskata, ka pēdējās divās nedēļās pirms vēlēšanām vajadzētu "pēc "Panorāmas" novākt ēteru", proti, visus raidījumus, arī "Kas notiek Latvijā?", un šai laikā pārraidīt politisko partiju pārstāvju diskusijas.

Domburs arī norādīja, ka šobrīd no LTV puses nav nākusi pietiekami detalizēta koncepcija par priekšvēlēšanu debašu formātu, tas definēts "uz vienas mazas lapiņas". Salīdzinājumam viņš minēja publiskās politiskās debates pirms Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām, kuru sagatavošanas dokumentos sīki atrunāti visi jautājumi, sākot ar to, kādas tēmas aplūko, līdz skatītāju atlasei un jautājumu iesūtīšanas kārtībai.

Domburs norādīja - ja veidotu jaunu raidījumu ciklu, tas varētu maksāt 3,5 tūkstošus latu par raidījumu, līdz ar to kopumā būtu nepieciešami 40 – 50 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzija iepriekš paziņoja - finansējuma trūkuma dēļ šogad nerādīs politiķu priekšvēlēšanu publiskās debates "Milžu cīņas". Savukārt telekompānija LNT, kuras ģenerāldirektors Andrejs Ēķis ir viens no politiskās apvienības "Par labu Latviju!" veidotājiem, paziņojusi, ka rīkos priekšvēlēšanu diskusijas. LNT pirms oficiālā priekšvēlēšanu aģitācijas laika arī demonstrēja diskusiju ciklu "Tautas deklarācija", kas izpelnījās asu mediju ekspertu kritiku, pārmetot viena politiskā spēka – PLL – popularizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!