Foto: LETA

Partijā "No sirds Latvijai" (NSL) nenotiek šķelšanās, bet gan tieši pretējs process, kad partijai pieaug biedru skaits, šodien žurnālistiem apgalvoja politiskā spēka priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

"Varu apstiprināt, ka nekas tāds nenotiek," atbildot uz jautājumu, vai var apstiprināt šķelšanos savā partijā, sacīja Sudraba. Viņa apgalvoja, ka šogad partijas biedru skaits ir pieaudzis par vairāk nekā 100 cilvēkiem, tāpat politiskais spēks esot nodibinājis vairākas jaunas reģionālās nodaļas.

Sudraba apgalvoja, ka NSL Saeimas deputātu teiktais šajā jautājumā esot pārprasts. Ņemot vērā kopīgo darbu, politiķe nav izjutusi, ka deputātiem būtu plāni pamest partiju.

Kā ziņots, neapmierinātībā ar partijas vadības darbu un neizpratnē par Sudrabas rīcību parlamentārās izmeklēšanas komisijā vairāki viņas vadītās NSL Saeimas frakcijas deputāti apsver iespēju pamest frakciju un turpināt darboties kā neatkarīgie deputāti, vēsta laikraksti "Latvijas Avīze" un "Diena".

Pagaidām gan neviens nesteidzoties rakstīt iesniegumu par izstāšanos no NSL frakcijas cerībā, ka 28.oktobrī gaidāmais NSL kongress varētu viest kādas pozitīvas pārmaiņas.

"Es par šo jautājumu tagad nevēlētos īpaši runāt, bet nenoliedzu, ka kongresā es gribu uzstāties ar savu redzējumu partijas attīstībai. Mums organizācijā ir daudz sasāpējušu jautājumu. Ja mans piedāvājums netiks uzklausīts, tad neizslēdzu iespēju vēl šā sasaukuma laikā pamest partiju un Saeimā strādāt kā neatkarīgais deputāts," ceturtdien pēc Saeimas sēdes sarunā žurnālistiem paudis NSL deputāts Arvīds Platpers. Viņš arī pieļauj, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu nestartēt, jo jūtas politikā savu paveicis.

Līdzīgās pārdomās šobrīd atrodoties arī deputāte Silvija Šimfa. Viņa esot satraukta par partijas vadības tuvredzību organizācijas attīstīšanas jautājumā. "Es un citi kolēģi valdes sēdē ne reizi vien esam runājuši par nepieciešamību nostiprināt partiju, jo esam samērā laba organizācija. Uz vēlēšanu brīdi mums bija labs reitings, bet šobrīd tas ir kritiski zems, kas rada grūtības ar jaunu biedru piesaistīšanu. Ja intensīvi nestrādāsim pie partijas stiprināšanas, tad nākamajās Saeimas vēlēšanās varam palikt zem 5% barjeras. Šo to partijas vadība sadzirdēja, bet lielākoties diemžēl nē. Tādēļ situācija izskatās arvien bēdīgāka," sacījusi Šimfa, piebilstot, ka ļoti nevēlas sagraut NSL frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!