Foto: Publicitātes attēli

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanā pagājušajā gadā no Garantiju fonda ir izmaksāti 1,405 miljoni eiro, kas ir par 43,4% mazāk nekā 2016.gadā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati.

Tostarp par Latvijā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem pērn no Garantiju fondaizmaksāti 911,4 tūkstoši eiro, kas ir par 49,3% mazāk nekā 2016.gadā, bet par ārvalstīs notikušiem ceļu satiksmes negadījumiem - 493,4 tūkstoši eiro, kas ir kritums par 28,2%.

Vidējās izmaksas lielums uz vienu apdrošināšanas gadījumu 2017.gadā bija 1401 eiro, kas ir pieaugums par 29,5%, salīdzinot ar 2016.gadu.

"Lielāko Garantijas fonda atlīdzību izmaksu daļu veido atlīdzību izmaksas par ceļu satiksmes negadījumiem, kurus ir izraisījuši transportlīdzekļi bez OCTA apdrošināšanas," atzīmē LTAB.

Garantiju fonda mērķis ir nodrošināt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu to zaudējumu segšanai, kurus nodarījis, piemēram, transportlīdzeklis, kura īpašnieks savu civiltiesisko atbildību nav apdrošinājis, vai nenoskaidrots transportlīdzeklis.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!