Foto: LETA

Pirmdien, 20. jūnijā, oficiāli reģistrēta Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partija "KPV LV", liecina partijas publicētais paziņojums.

Jaunās partijas mājaslapā vēstīts, ka "beidzot arī KPV ir spēruši pirmos soļus uz oficiālās Latvijas politiskās skatuves".

Tuvākajās dienās jau tiks izveidots partijas bankas konts, kā arī politiskais spēks varēs uzņemt jaunus partijas biedrus. "Visiem jaunuzņemtajiem biedriem būs iespējas veikt iestāšanās maksu un oficiāli slēgt uzņemšanas procedūru. Turklāt atbalstītāji tiks pie ilgi gaidītās iespējas sniegt savu artavu KPV," informē partijas pārstāvji.


Vēstīts, ar mērķi novērst juridiskos šķēršļus Kaimiņa vadītās partijas reģistrēšanai politisko spēku bija plānots pārdēvēt par "KPV.LV". Tomēr punkts no jaunā nosaukuma izņemts labskanības dēļ.

Iepriekš partija kā savu nosaukumu bija izvēlējusies "KPV", taču radās juridiska problēma, lai reģistrētu partiju, jo ar šādu nosaukumu jau ir dibināta sabiedrība ar ierobežotu atbildību.

Ziņots, ka maija sākumā nodibināta partija KPV. Uz deputāta Kaimiņa iniciēto partijas KPV dibināšanu ieradās 388 delegāti.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja deputāts, jaunā politiskā partija tiek dibināta ar kopienas "Kam pieder valsts" atbalstu. Kopiena tika izveidota šī gada februārī pēc Kaimiņa iniciatīvas, "lai vienotu līdzīgi domājošos un cīnītos pret varas koncentrāciju pašpasludinātās politiskās elites rokās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!