Foto: LETA
Ogrē ieviesti īpaši noteikumi, kas nosaka to, kā drīkst žāvēt veļu uz balkoniem vai lodžijās, un sods par šo noteikumu pārkāpšanu ir visai bargs – līdz pat 350 eiro privātpersonām, vēsta portāls ogrenet.lv.

Ogres novada pašvaldības saistošie noteikumi "Par nekustamo īpašumu uzturēšanu Ogres novadā" nosaka, ka "ir aizliegts žāvēt veļu uz ēkas fasādēm, kā arī uz balkona vai lodžijas tādā veidā, ka šī veļa ir redzama garāmgājējiem. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu ir: fiziskām personām – brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro, juridiskām personām – brīdinājums vai naudas sods līdz 1400 eiro", portālam pastāstījusi Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas preses sekretāre Baiba Trumekalne.

Ogres iedzīvotāji uz jaunajiem noteikumiem raugās dažādi, vieni atzinuši, ka svešu veļu redz nelabprāt, savukārt citi norādījuši, ka veļas žāvēšana uz balkona ir normāla un tajā problēmas nesaskata.

Piemēram, ogrenet.lv uzrunātā Ilona atklājusi, ka pati nekad veļu uz balkona nežāvē un nelabprāt raugās arī uz citu izkārtajām drēbēm, līdzīgās domās ir arī cita ogrēniete: "Tās garās bikses, ko pakarina, gan man nepatīk. Es parasti nesūdzos, bet smuki jau nav…"

Savukārt citi pauž, ka lodžijās un uz balkoniem izkārtā veļa viņus itin nemaz netraucē. "Es esmu privātmājā, man vairs tas netraucē. Cilvēki saka – ja smēķē, tad dūmi nāk iekšā, bet par biksītēm... Es domāju, ka tā nav problēma. Mums tak jādzīvo ir! Es arī savas biksītes savā privātmājā izkaru, ja man viņas ir smukas," ogrēnietes Guntas teikto citē ogrenet.lv.

Tam, kā ogrēnieši ievēros noteikumus, līdzi sekos pašvaldības policija. Tiesa gan, saskaņā ar Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka Uģa Ulmaņa teikto, pērn par šo noteikumu pārkāpumu nav noformēts neviens protokols vai brīdinājums, kā arī neviens šādu pārkāpumu dēļ nav vērsies policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!