Foto: F64
Ikviens Ogres novada iedzīvotājs ir aicināts piedalīties kursos "Latviskā dzīvesziņa", kuri sāksies 16. septembrī un ilgs līdz novembra vidum, raksta reģionālais portāls "Fakti.lv".

Nodarbības vadīs Latviskās dzīvesziņas biedrības "Saulesrits" vadītājs, latviskās dzīvesziņas praktiķis Roberts Šilings. Šis seminārs tiek rīkots Ogres novada pašvaldības projektu konkursa "R.A.D.I. – Ogres novadam" ietvaros, kurā saņēmis 1600 eiro finansējumu, liecina pašvaldības informācija.

Tiek uzsvērts, ka "mūsdienu globalizētajā pasaulē cilvēki mēģina izprast senču gudrības un iedziļinās zināšanās, kuras cilvēkiem bijušas agrāk. Senču kultūras apzināšanās un izzināšana ir viens no priekšnoteikumiem, lai tā tiktu saglabāta un attīstīta".

Projektā plānots 10 nodarbību cikls par šādām tēmām - baltu pasaules redzējums, baltu pasaules modeļi; saulesrits, pasaules audums, pasaules koks; laiks, Laima, laime, liktenis; mūsu valodas sakrālais raksturs; burtu enerģētiskā nozīme; latvju dievestība, Dievs.

Aplūkota tiks arī latviskā Dieva izpratne, skarot tādus jautājumus kā Māra, Laima, latvju dievestība, Ūsiņš, Pērkons, Dieva dēli, Saules meitas; mātes, vells, vella māte; cipari, ciparu sistēmas, ciparu sakrālā izpratne; dvēsele, velis, ķermenis; mūžs un dzīves ceļš; liktenis; dzimta; sievietes un vīrieša attiecības ģimenē.

Tāpat seminārā tiks aplūkota vecāku un bērnu attiecības ģimenē, krāsas un to sakrālā nozīme, baltu zīmju sistēma; Gadskārtas. Ziemassvētki, Meteņi, Lielā diena, Ūsiņi, Jāņi, Māras, Rudenāji, Mārtiņi; Dainu tulkošana; raksta lasīšana un sakrālo darbību struktūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!