Foto: stock.xchng
Ogres pamatskolā piekautais 12 gadus vecais zēns no slimnīcas ir palaists mājās, vēsta Latvijas Radio.

Ogres pamatskolas direktore Skaidrīte Butāne Latvijas Radio sacīja, ka mediji krietni pārspīlējuši ar puikam uzstādīto diagnozi. "Puikam nav ne lauzts galvaskauss, ne plīsis galvaskauss, ne asinsizplūdums. Nekā tāda nav," teica Butāne. Precīzāka informācija par zēnam nodarītajiem miesas bojājumiem būs zināma 24. maijā, kad pie ārsta ieradīsies puisēna māte.

Butāne norāda, ka situācija nav nekas ārkārtējs un puikas mēdz kauties. "Divi puiši sakāvās. Jā, tāds fakts ir, bet tā var notikt un notiek puišu skolā un puišu barā," sacīja Butāne.

Ogres iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne Latvijas Radio skaidroja, ka 13 gadus vecais zēns, kurš skolasbiedram nodarīja miesas bojājumus, vēl nav sasniedzis vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība. Viņam draud audzinoša rakstura piespiedu līdzekļi.

"Visstingrākais, kas ir šajā gadījumā var draudēt, ir ievietošana speciālajā slēgta tipa korekcijas iestādē. Tur viņš turpina iegūt izglītību, bet jau pavisam citos apstākļos. Ir arī sarunas ar vecākiem, nodošana vecāku pārraudzībā," skaidroja Meikšāne.

Policija noskaidrojusi, ka dūru vicināšanas iemesls ir mutvārdu konflikts. Kādu sodu zēnam piemēros, būs zināms pēc izmeklēšanas.

Vēstīts, ka Ogres novada Sociālā dienests apņēmies sniegt palīdzību abu kautiņā Ogresgala pamatskolā iesaistītajiem puišiem un viņu ģimenēm.

Kautiņš starp 12 un 13 gadus veciem skolēniem izcēlies 15. maijā pēc stundām skolas teritorijā. Tā gaitā vecākais skolēns smagi piekāva jaunāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!