Foto: LETA

Saeima ceturtdien kārtējo reizi noraidīja opozīcijas trīs pieprasījumus ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V), tajā skaitā par Ekonomikas ministrijas (EM) rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām, sabiedrības interesēm un valdības noteiktajam "OIK moratorijam".

Attiecīgos pieprasījumus bija iesniedzis deputāts Ivars Zariņš (S) un vairāki citi partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas deputāti.

Tāpat tika noraidīts pieprasījums saistībā ar EM auditiem par ministrijas rīcību ar OIK atļaujām un EM "izvairīšanos nosaukt atbildīgās amatpersonas, kuru dēļ nav tikusi īstenota atbilstoša OIK staciju darbības uzsākšanas kontrole".

Saeima nobalsoja arī pret pieprasījumu par EM īstenoto subsidētās elektroenerģijas elektrostaciju pārbaudi, tās objektivitāti un atbilstību sabiedrības interesēm.

Kā ziņots, Saeima jau iepriekš noraidījusi vairākus Zariņa un citu "Saskaņas" parlamentāriešu iesniegtos pieprasījumus Ašeradenam saistībā ar OIK skandālu.

Atbildīgās Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) iepriekš norādīja, ka parakstījis vēstuli ģenerālprokuroram un visus ar iesniegtajiem pieprasījumiem saņemtos materiālus, kas ir komisijas rīcībā, nodevis izvērtēšanai Ģenerālprokuratūrai.

Pieprasījumu komisijā iepriekš iezīmējās lielā mērā atšķirīgi skatījumi starp opozīcijas un EM pārstāvjiem, izskatot šos dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!